Bonjour! Palvelemme La Petite Provencen Turun myymälässä Puistokatu 8, ma-to klo 11-17. Lämpimästi tervetuloa Provencen tunnelmiin! Tarkistathan aukiolomme vielä Ajankohtaista-sivulta jos tulet kauempaa :) (ke 24.7. Turun myymälä on suljettuna!)

Kaskaat konsertoivat, vieraita saapuu ja yrtit tuoksuvat = kesä on virallisesti alkanut Provencessa

Kesä Provencessa

Kaskaat aloittivat provencelaiseen kuumaan kesään kuuluvan sirityksensä noin viikko sitten. Ensin tuttu ääni kuului alhaalta kylästä, sitten seuraavana päivänä taas hieman ylempää mäestä, kunnes se valloitti jo takanamme kohoavan jylhän tammimetsänkin. Nyt asustamme kaskaiden huumaavassa soitossa aamusta lämpimään iltaan.

Erityisen lumoavaa kaskaiden soitto on päivän siestan aikaan, kun kylän tiet ovat hiljentyneet. Vain rauha, laiskottava auringon paahde - ja konsertoivat kaskaat.

Parhaillaan odottelemme kesämme vierasryhmää numero kaksi saapuvaksi täksi illaksi. Vieraamme ovat ajaneet uuvuttavan Saksan jälkeen Provenceen aivan ruhtinaallista reittiä Grenoblesta, Alppien keskeltä Valensolen laventeli- ja auringonkukkapeltojen ja Verdonin kanjonin kautta saapuen meille suloista maisemareittiä vuoristokylän läpi. (Älkää muuten ihmeessä kuvitelko huristavanne Saksan läpi ainakaan kesällä, tiet ovat täynnä tietyömaita ja kaikki kestää!)

Toivomme, että vieraillamme ovat silmät ja mieli täynnänsä Provencen kauneutta ja pikkunälkä toivottavasti jo kurnii, kun vihdoin parkkeeraavat pitkän ajon tehneen autonsa pihamme kuumalle tasanteelle. 

Pyrimme tarjoamaan paikallista kivaa purtavaa, kuten Provencen mallin mukaista punaista tapenadea paahdetuista paprikoista ja aurinkokuivatusta tomaatista pienellä chilin ja valkosipulin tulisuudella terästettynä, tuoretta paikallista patonkia, mustia ja vihreitä oliiveja (mustat tietysti oikeasti mustia pikkuoliiveja tältä seudulta, ei värjättyjä!), provencelaista tomaatti-kesäkurpitsa-sipulipiirasta (juuri uunissa) runsaalla oliiviöljyllä ja yrteillä tietysti omasta pihastamme. 

-- kävi niin, että piiras siinä vieraiden saapuessa rapsakoitui = kuivettui uunissa, mutta itse kyllä silti tykkäsin sen mausta. Rapeaahan tuo oli mutta silti maistui minulle kylmänäkin vielä seuraavana päivänä :D

Tässä ohje jos kaipaat vaihtelua piirakkarepertuaariisi - paista toki vain sen verran, että piiras saa nättiä väriä ja kasvikset vain vähän kuivettuessaan makeutuvat!

Pikku-Provencen ratatouille-piiras = Tarte 'touille

Valmis taikina, pellin kokoinen (minulla oli Provencen yrteillä maustettu valmis ranskalaisvalmisteinen piirakka-/pizzataikina, mutta muukin käy, kunhan ei murene leikatessa)
1-3 Kesäkurpitsaa ohuina siivuina
2-3 kokonaista suurta tomaattia ohuina siivuina (leikkaa kovat puiset osat pois)
Sipuli ohuina suikaleina (tai maun mukaan enemmänkin)
Anjovisfileitä 3-4 kpl (aitoja suolaisia öljyssä, ei janssoniin käytettäviä makeita ja mausteisia!)
Suuri valkosipulinkynsi puristettuna
Oliiviöljyä reilusti
Mustapippuria
Timjamia, mielellään tuoretta

- Levitä taikinalevy pellille leivinpaperille
- Sekoita oliiviöljyä ja puristettua valkosipulia sekä suolaa mukissa ja levitä taikinalle kauttaaltaan ja ripottele sille timjamia ja pieneksi silputtua anjovista
- Lado kasvikset vuorotellen hieman limittäin taikinalevylle siten että ne esiintyvät sievästi järjestyksessä ja niin että koko taikinalevy tulee peitettyä täytteillä. Sipulia voit laittaa vaikka muutamia suikaleita omalla vuorollaan.
- Levitä jälleen öljy-valkosipuliseosta täytteiden päälle ja rusauta vielä murskattua mustapippuria sekä ripaus suolaa kasviksille

Paista uunissa n. 220 asteessa kunnes kasvikset ovat saaneet selvästi väriä ja ovat mukavasti kuivahtaneet

Leikkaa valmis piiraslevy pizzaleikkurilla käteen sopiviksi paloiksi ja tarjoa vaikka kylmän Provencen rosé-viinin kera alkupaloina - lämpimänä tai viileänä

Psst. Provencen rosé-viiniin saa - ja pitääkin!-  lisätä jäitä kuumana kesäpäivänä :D

Rose-viini La Petite Provence Blog

Bon Appétit - maistuvia hetkiä Provencen tunnelmissa <3

xxxooo Katariina

 

 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun