Bonne Année! Perhetilanteesta johtuen, Turun myymälä on toistaiseksi verkkokauppamme Showcase-myymälä ja avoinna jatkossa aina kun olemme paikalla. Yleensä olemme paikalla kyllä useana arkipäivänä viikossa, mutta varmistaaksesi aukiolon, soita tai viestitä Katariinalle niin pääset ostoksille kun sinulle parhaiten sopii! p. 040 7203581 (Anna on lukulomalla pääosan ajastaan:))

Loppuun saakka hurjia käänteitä ja jännitystä - koko syysloma!

 

Palmu syksyisellä Rivieralla

Syyslomalle lähtiessämme kuvittelimme siis tosiaankin, että vähän niinkuin möllöteltäisiin, nautiskeltaisiin kiireettömyydestä. Oi, kuinka olimmekaan väärässä! 

Lounashetkemme keskeyttäneen, taloomme samantien rakastuneen ostajaehdokkaan kanssa pääsimme yhteisymmärrykseen hinnasta 24h sisällä hänen ensimmäisestä taloon astumisestaan. Äimistyneinä tästä, päätimme käväistä samantien myös vilkaisemassa mitä kuuluisi "unelmataloamme" myyvälle kiinteistönvälittäjälle. Ehkä jossain vaiheessa voisimme edetä siinäkin asiassa...

Toimistoon astuttuamme, välittäjä lähestulkoon tiputti kaikki hommat käsistään ja pohtiessamme mahdollisia rankkasateiden vaikutuksia taloon, hän ehdotti että käydäänpä samantien siellä talolla. "Minä olen täällä, te olette täällä, talon on tyhjillään ja minulla on avaimet taloon!".  Sovimme samantien myös perustellisemman tutkimuskäynnin heti seuraavaksi päiväksi - mehän lähtisimme kotimatkalle jo sitä seuraavana aamuna. Kävimme siis sitten siltä istumalta jälleen tarkistamassa tilukset innokkaan välittäjän seurassa. 

Talo myynnissä Provencessa


Kuvittelimme, että jos saamme talomme myytyä, voisimme ajatella tarjoamista sitten vähintään n. 3kk kuluttua kun meillä olisi kahisevaa kädessä, mutta välittäjältä kuulimme, että voisimme liikkua jo samantien asiassa eteenpäin! Yllätykseksemme opimme näet, että ns. ketjuttaminen on maan tapa. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme tehdä tarjouksen talosta ehdoin että omamme menee kaupaksi eli oma ostajamme ei peru aikomuksiaan ja saa tavoittelemansa lainan talon rahoittamiseksi ja että me saamme itse tarvitsemamme lainan. Joskus ketjut ovat hurjankin pitkiä eli monenmonta toisistaan riippuvaista ostajaa ja myyjää kaikki peukuttavat jokaisen kauppakirjan läpimenoa :D

Tämä oli 3. tai 4. kerta kun kiersimme taloa sitä tutkien. Tällä kertaa käynnin tarkoitus oli tosiaankin vain vikkelään nuuhkaista sisäilmaa ja määritellä tuoksuuko kosteus viimeviikkojen rankkasateiden jäljiltä. Ei tuoksunut. Talo vaikutti sen suhteen terveeltä. Näimme kuitenkin jotain muuta. Yksi seinä oli murtunut ja muutamassa muussakin kohtaa näkyi halkeamia seinissä. Tuollaista ei ole kiva nähdä kun tahtoisi talon ostaa...

Päätimme tutkia asiaa tarkemmin seuraavana päivänä. Niin tutkimmekin, pitkään ja hartaasti myös rakennuspiirustusten avulla, mutta aivan lopullista selvyyttä asiaan ei liene tule ennen kuin olemme suorituttaneet rakennetarkastuksen, jonka voimme suorittaa omaan laskuumme niin halutessamme. Ja haluammehan me tällaiset asiat selvittää. Sen aika on kuitenkin vasta jos myyjä suostuu hintatarjoukseemme - ja toistaiseksi myyjä ei vaikuta olevan kovin hädissään talon myymättömyydestä, joten saattaa olla ettei sopimusta koskaan tule eikä täten tarvitse maksaa tuota tutkimustakaan sitten. Laiha lohtu :) 

Provence

Noh, tuolta visiitiltä lähdettyämme vietimme muutaman iloisen tunnin aurinkoisella Rivieralla ajellen, lounastaen, kahvitellen ja nautiskellen. Kotimatkalla puhelin kilahti kun ystäväperhe ilmoitti tulevansa kylään illalla. Ok, kohti kotia siis. Ostettiin pienet aperitiivi-snackit ja päätettiin hakea aasialaista sapuskaa vieraiden saavuttua. Helppo nakki. 

Ehdimme juuri ja juuri kotiin ennen sovittua vierailuaikaa ja juuri ennen kuin vieraat olivat ovellamme, ehdotin miehelle, että eikös kuvata vielä terassin alusta, kun kerran täällä olemme. Sen kosteutta joskus pelkäsimme ja nyt olisi hyvä vielä varmistaa asia ettei se edelleenkään olisi märkä. Kännykkä luukusta sisään ja salamavalolla kuvia. Mikä järkytys meitä kohtasikaan noissa kuvissa: näimme kosteita läikkiä välipohjassa! Videota perään ja taas tarkistamaan, mutta sama tulos. Kääääk! Talo on lähestulkoon myyty ja nyt tuli tämmöinen! 

Mies oitis välittäjälle soittamaan, että nyt otti ohraleipä. Välittäjä vastasi rauhoittavasti tuntevansa asiakkaan ja tietävänsä että hän kyllä ostaa talon joka tapauksessa, no problem. Kehotti vain korjaamaan asian. Huh, helpotti. Mutta vain hetkeksi, sillä milläs me nyt yhtäkkiä parin-kolmen kuukauden aikarajoissa terassi korjataan? Laatat ylös, uusi vesieristekerros ja uudet laatat tilalle. Kuka kerkiää ja on luotettava jos aiemmat ukkelit jostain syystä eivät ehdi tai kieltäytyvät heille kuuluvasta hommasta? Nämä asiat tuppaavat kestämään ja venymäänkin vielä, kuten hyvin tiedämme kokemuksesta!

Kiitollisena voimme todeta, että rakentajat vastasivat hätähuutoomme ja tulevat käymään jo tällä viikolla talolla asian tutkimiseksi. Kiitos Herralle. Kunpa he vielä hoitaisivat asian kuntoon! 

Kaikkea sitä ehtikin tapahtua kolmen päivän sisään!

Suihkulähde Provencessa pikkukylässä


Jätä viesti ole hyvä

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun