Bonne Année! Perhetilanteesta johtuen, Turun myymälä on toistaiseksi verkkokauppamme Showcase-myymälä ja avoinna jatkossa aina kun olemme paikalla. Yleensä olemme paikalla kyllä useana arkipäivänä viikossa, mutta varmistaaksesi aukiolon, soita tai viestitä Katariinalle niin pääset ostoksille kun sinulle parhaiten sopii! p. 040 7203581 (Anna on lukulomalla pääosan ajastaan:))

Olikohan tämä viimeinen joulumme Emmanuel-talossamme

Provencelainen maisema

 

Ja niin vauhdikkaasti meni myös joulu - vauhdikkaan vuoden päätteeksi! 

Saavuttiin jälleen keskiöiseen pikkukyläämme uni silmäkulmassa. Seuraava päivä meni mukavasti joulujärjestelyinnossa vaikka vähäinen yöuni painoikin taustalla. Saimme kaiken joulukuntoon parin päivän aikana ja niin paistui hanhi uunissa joulupäivälliseksi, fruit de mer komeili aattoiltana illallispöydässä ja joulupäivän lounasbuffetiinkin oli löytynyt juuri sellaiset ainekset kuin olimme toivoneetkin; upeata joulumausteista patéeta naapuriravintolan madamen laittamana, samettista tryffeli-brietä lähiseudulla valmistettuna, muutamaa makoisaa kovaa juustoa Valbonnen joulumarkkinoilta ja herkullista lähileipomon patonkia, paikallisia viinirypäleitä, bretagnelaista voita sekä klementiinejä jne. Oivallista! 

Makselin sitten uurastus"veroja" loppuloman. Kuluneen vuoden kiireet ja huolet olivat sen verran syöneet vastustuskykyä, että heti kun Tapaninpäivänä saavuin ajassa kohtaan, jolloin sain suoritettua kalenterini viimeiset suoritettavat hommat, iski päälle flunssa - ja sitä poden yhä edelleen, uuden vuoden jälkeenkin. Sellaista se on. Elämää ei yksinkertaisesti voi suorittaa jatkuvasti. Jumalakin on meidät lepoon käskenyt ja Hän, jos kuka, tietää mitä tarvitsemme. Nyt on pysähtymisen aika sitten. Jälkijunassa, myönnän sen häpeillen.

Tapanani ei ole tehdä uuden vuoden lupauksia, mutta tänä vuonna vaikuttaa siltä, että teen korjausliikkeen juuri tässä vuoden vaihteessa. Vihdoin alan pitämään itsestäni huolta. Piti aloittaa jo kesän loputtua, mutta en ehtinyt. Nyt sen teen. 

Talokaupat. Niin, asioissa ollaan edetty, mutta vieläkään ei kaikki ole selvää! Ranskanmalli. Silti jatkamme eteenpäin tällä tiellä ikäänkuin tammikuun aikana Emmanuel saisi uuden emännän ja me uuden talon sitten joskus Helmikuussa. Ei tässä muu auta, vaikka tavaroitamme pakatessani mielessä hiertää epäilys josko kaikki tämä huhkiminen onkin ikäänkuin turhaa (eihän se turhaa ole, kaikella on tarkoituksensa, mutta silti, tiedäthän :)).

Emmanuelin irtaimisto katoaa muuttolaatikoihin, huoneet alkavat kaikua, naapurit käyvät hyvästelemässä, laatikkovuoret kasvavat ja me toivomme että kaupat jatkuvat tosiaankin. Parin päivän kuluttua lennämme Suomeen ja siihen mennessä yritämme saada talon pakettiin niin hyvin kuin mahdollista. Tietämättä milloin palaamme, viikon kuluttua, vaiko kolmen, ehkä kuukauden tai kahden... Välillä pidämme pakkaamisrumbasta taukoa ja käymme ajelemassa tavoitetalomme edustalla ja huomenna piipahdamme jälleen myös sisätiloissa - ja niin taas täällä pakatessamme haaveilemme ensi keväästä ja kesästä oliivipuiden varjossa....<3 

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Herra suokoon meille kaikille uskon, toivon ja rakkauden.

Katariina

 

 


Jätä viesti ole hyvä

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun