Tervetuloa Turun puotiin Puistokatu 8. Palvelemme aina kun ovet ovat avoimina sekä ajanvarauksella <3 p. 040 7203581 / Katariina :)

Rakastan Etelä-Ranskan maisemia

Ajelimme viikonlopulla vuokra-autollamme pitkin ja poikin rautakaupasta toiseen, piipahdellen kaakeliliikkeissä ja sillä lailla.

Oli matka mikä tahansa, aina huokailin tuttuun tapaani onnesta; miten kiitollinen olenkaan että saan istua juuri tässä aurinkoisessa päivässä tällä seudulla tänään!

Maisemat auton ikkunoista toivat sisimpääni syvää kiitollisuutta ja iloa. Sen enempää en tarvitse. Kunpa voisinkin aina vain ajella siellä. Koskaan pysähtymättä, olla siinä olotilassa. Ikkuna ehkä vähän auki, tukka tuulessa kiertäen. Välillä silmät sulkien. Olla vain ja hymyillä. Hyristä itsekseni tyytyväisyydestä ja kauneuden ihmetyksestä. 

En tajua, miten koskaan voisin kyllästyä Provencen maisemiin. Moottoritiekin on siellä kaunis. Vaikka nyt kyllä tätä kirjoittaessani muistelen erityisesti ajelua Lac St. Cassienin järveä kehystävillä kiemurtelevilla teillä kohti rannikkoa mukavassa aamupäivän alkukesäisessä auringossa. 

Joskus kauan sitten, kun elämämme oli toisenlaista ja omat unelmani erilaiset kuin nyt, muistelen todenneeni, että jos kaikki menee päin mäntyä ja jään tyhjän päälle yksikseni, muutan Etelä-Ranskaan ja ryhdyn taidemaalariksi. (Juu, ihan tuosta vain :D)

Esimerkiksi St. Paul de Vencessakin on pikku-ateljeita joka lähtöön. Siihen kirjavuuteen tämänkin suunnitelma-B:n perustin. Jos nuo onnistuvat myymään tuota tavaraa, kyllä minäkin pärjään! Se unelma katastrofin jälkeisestä uudesta elämästä toi silloin lohtua äidin alati huolestuneeseen sydämeen. 

Ehkä en enää katastrofin jälkihöyryissä ryhtyisi taidemaalariksi (vaikka eihän sitä koskaan tiedä...) mutta seutu on yhä ykkösvaihtoehtoni mille tahansa aktiviteetille. Ranska, rakas Ranska - etenkin etelä, missä ihmiset hymyilevät ja juttelevat niin auliisti. Rakastan sitä, hengitän pikkuisen vapaammin aina siellä. 

Cabris kylä Grassen lähellä on ihana kävelypaikka


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun