Tervetuloa Turun puotiin Puistokatu 8. Palvelemme aina kun ovet ovat avoimina sekä ajanvarauksella <3 p. 040 7203581 / Katariina :)

Matka kohti Provencea

Laventeli ja mehiläinen

 

Vuoden paras hetki: buffet-aterian aloittaminen Vikingillä kesäkuun alussa, auto sujautettuna autolautan alakertaan, kamppeet hytissä ja me relataan ravintolassa syvään huokaisten; kaikki pakattu, asiat kondiksessa. Kesäloma juuri alkoi! Autolautta lipuu ohi koti-Hirvensalomme sillan, ohi hääpaikkamme Pikku-pukin saaressa, lapsuuden kesälomien mökkisaaren ohi Nauvossa ja lopulta nukkumaanmenoaikaan alus lipuu jo avomerelle. Ihanaa! 

Tukholmassa lautta sylkäisee meidät ihanaan aamu-uniseen kesäiseen Tukholmaan, selviytymään sen sokkeloista etelään vievälle autobaanalle.

Oltiin suunniteltu syövämme aamiaista suloisessa pienessä kahvilassa Södermalmilla, vaan eikös ollutkin Ruotsin kansallispäivä ja kaffela aukesikin sen verran myöhään, että katsoimme parhaaksi suoriutua tielle ilman tukholmalaista aamupalaa. Mäkkäri etsinnässä siis. Siellä ollaan aamiaistettu ennenkin näillä reissuilla. 

Mäkkäri löytyi ja kappas, sielläpä olikin tuttuja kasvoja; kirkolta näöltä tuttu perhe taisteli tilauksensa itsepäisten itsepalvelu-screenien kautta keittiöön samaan aikaan kanssamme. Vaihdettiin muutama sana kesäsuunnitelmista tämän ystävällisen perheen kanssa ja sitten syötiin aamiaisemme. Oli kiva lämmin olo kun tavattiin sisaria ja veljiä muilla mailla :) 

Parkkipaikalla vielä muutama sana rupattelua tämän jo vähän tutumman perheen kanssa ja sitten vyöttämään perhettä autoon - vaan kuinkas kävikään, tuttaviemme auton yksi turvavyö käytännöllisesti katsoen hajosi siinä käsiin. Aivan palasiksi! Viisi henkilöä perheessä, viisi istuinta ja viisi turvavyötä, joista yksi käyttökelvoton. Autokorjaamot juhlapäivän vuoksi suljettuna. Vieraalla maalla. Tenkkapoo. Asia selvisi niin, että otimme perheen rouvan meidän autoomme ja jatkoimme siten tutustumista mukavan tovin samassa autossa matkaten. 

He pääsivät turvallisesti määränpäähänsä ja kaikki totesimme kiitollisina ja vähän ihmeissämmekin, että olipa hienoa että meidät näin johdatettiin yhteen avuntarpeen hetkellä. Tuli turvallinen hyvä olo, että kyllä Herra aina tietää mitä täällä tapahtuu ja missä meistä kutakin tarvitaan. Tuli taas todistus: Emmanuel - Jumala kanssamme! 

Samassa yhteydessä selvisi, että tuon perheen isä oli kuin olikin silloin kerran leiponut aivan käsittämättömän hyvän minttukrokanttipiiraan yksiin seuroihin  joissa mekin olimme mukana. Piiras teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Silloin yritimme kissojen ja koirien avulla selvittää keneltä tuon reseptin ehkä voisin anoa saavani, mutta mysteeri antoi näköjään odottaa selviämistään tähän Ruotsinpäivään saakka! Kuutisen vuotta ainakin siis. Sain nyt lupauksen reseptistä sähköpostiini tässä samassa yhteydessä :D Erittäin hauskaa! 

Tällä perheellä oli sitten useampi päivä aikaa määränpäässä yrittää korjauttaa vyötä. Toivottavasti asia selvisi yhtä sujuvasti kuin miten kuljetusongelma tuli selvitettyä. Todennäköisesti, sillä niin ihmeellinen oli tuo tapaaminenkin! 

Kiitollisena ja uudesta tuttavuudesta iloisina jatkoimme matkaa kohti Jönköpingiä, missä odotti tuttu Vox-hotelli jossa hotellivieraille on varattu lempivuoteemme; Jensen-sängyt! Jensenillä on itse asiassa verkkosivut joilla voi etsiä hotelleja joissa pääsee uinahtelemaan heidän valmistamissaan sängyissä! Toki niitä on moneen makuun, mutta yleisesti ottaen Jensenit ovat mielestämme parempia kuin normi-hotellisängyt. 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun