Hei, meillä on Twitter: @ProvencePetite, tulehan kuulolle mm. Turun puodin elävistä aukiolajoista!

Talokaupoissa oli varjelusta mukana!

 

Blogi - Emmanuel - talomme Ranskassa

Kävimme siis vilkaisemassa taloa, jonka näimme viimeksi lokakuussa. Silloin oli lämmintä ja pitkä sekä poikkeuksellisen kuiva kesä takana. Syyspäivä paahtoi 26 asteen voimalla kuin intiaanikesästä. Oliivipuiden varjo oli hurjan houkutteleva ja mielikuvitusta ei paljoa tarvinnut käyttää osatakseen kuvitella meidät talon pihaan siitä nauttimaan.

Nyt piipahdimme uudestaan poikkeuksellisten rankkasateiden kastelemassa keväässä. Lämmintä oli toki, mutta sateetpa paljastivat talosta uusia yllättäviä remonttitarpeita joita emme syksyllä huomanneet. Totesin jo paikanpäällä, että tästä ei taida sittenkään tulla mitään. 

Vaikka olisi ollut niin ihanaa hullaantua talosta, ei sitä nyt vain voinut tehdä. Luovutamme tällä kertaa ja kiitämme varjelusta siitä, että tarjouksiamme ei hyväksytty. Nyt olisimmekin naimisissa talon kanssa, joka ei ollut vielä paljastanut kaikkia ikäviä salaisuuksiaan. 

Huh-helpotus! Ainahan toki tulee yllätyksiä ja jonkin sortin "ostajan katumus" eli buyers remorse on kait aina talokaupoissa odotettavissa jossain vaiheessa, mutta kyllä tuo katumus olisi ollut aika katkera. Suuri talon perustaan ulottuva remontti olisi niellyt oletettavasti meiltä aikamoiset summat ns. kivemmista remonteista. Lisäksi emme arkkitehdin ammattitaidosta huolimatta osaa aivan varmaksi sanoa, saisimmeko  korjaustoimenpiteillä kuitenkaan aikaan niin hyvää lopputulosta kuin toivoisimme. 

No, toisaalta Ranskassa tehdään kyllä varsin kattavat kuntokartoitukset ennen diilin varsinaista sopimista ja niissähän olisi tämäkin tullut ilmi. Esisopimusta kirjoitettaessa olisi kuitenkin varmuuden vuoksi luultavasti hyvä muistaa erikseen mainita mitkä ongelmat olisivat mahdollisesti sopimuksen rikkojia. Silti parempi että tulivat nämä ongelmat esille nyt kuin siinä vaiheessa kuin olisimme jo nuolaisemassa. 

Näin se toisinaan menee. Vuoristorataa ylös-alas. Ei muuta kuin lippu korkealle ja porskutetaan eteenpäin. Nyt on perheessämme lautasella paljon muutakin joka vie hurjasti energiaamme, joten senkään puoleen aika ei ehkä ollut oikea - jos sitä joskus edes tulee. Se jää nähtäväksi. Odotamme mielenkiinnolla minne meitä viedään...vai viedäänkö!

Ihanaa alkukesää kaikille! Jatkan pian tämänhetkisen talomme remonttireissusta :)


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun