Tervetuloa Turun puotiin Puistokatu 8. Palvelemme aina kun ovet ovat avoimina sekä ajanvarauksella <3 p. 040 7203581 / Katariina :)

Talvilomaa Provencen maisemissa

Cabris, kylä Provencessa

 

Noniin täällä sitä ollaan jälleen, iki-ihanassa Provencessa. 

Saavuimme alkuillasta lauantaina Nizzan lentokentälle. Ihastun yhä uudestaan ja uudestaan siihen, miten kaunista on jo lentokentällä!

Kun astun ulos tulohallin ovista, minua ovat vastassa kauniin tummansinistä taivasta vasten heiluvat syvänvihreät palmupuiden lehvät, nurmi ruokkii talven väsyttämiä silmiäni vihreydellään ja leuto iltatuuli pyyhkäisee hellästi poskea vakuuttaen; täällä ei tule kylmä :) Aaah! 

Ilta oli todellakin mukavan leuto, 10 astetta tuntui lämpimältä Suomen pakkasista tänne paenneen iholla. 

Ensitöiksemme päätimme hankkia iltapalaa ja aamiaistarvikkeet. Galeries Lafayetten ruokaosaston helpot herkut houkuttelivat, joten päätimme tehdä pikapiipahduksen Cap3000-ostoskeskukseen jossa ruokaosasto sijaitsee. Galeries Lafayetteltä saa aika lailla mitä nyt vain mieli tekee eikä osasto ole liian laaja, vaan ostokset saa tehtyä varsin mukavassa ajassa. 

Ostoskoriimme päätyi mm. ihanaa ranskalaista valmiiksi pestyä Jeunes Pousses -pienilehtistä sekasalaattia, aivan superia, pehmoista ja tuoretta. Sen lisäksi saimme Petit Camembert -pikkujuustoja joista saa makoisan lisän salaattiin paistamalla pikkujuuston kokonaisena pannulla niin että sisus sulaa ihanasti. Koriin pääsi myös aasialaisia herkkuja valmistiskiltä; dim sum -tyyppisiä pikkunyyttejä jotka sitten höyrytimme kotiin saavuttuamme kuumiksi. Niiden kanssa maistui paistettu nuudeli ja tulinen kana samasta tiskistä. Aamiaiselle Label Rouge-vapaan kanan munia, frankfurter-nakkeja, mehua ja maitoa kera kerman. Kaikki perustarvikkeethan meillä onkin jo talolla, joten niitä ei tarvitse joka kerta kantaa.  

Seuraavana päivänä oli tarkoitus rynnätä läheiselle maalaismarkkinatorille, joten kasviksia ja hedelmiä saisimme sieltä. 

Vinkki: jos vuokraat autoja suhteellisen usein, suosittelemme erityisesti Sixt-vuokraamoa. Kun pääset tasolle jolla alkaa olla etuja, ne ovat ainakin Nizzan lentokentällä hyvin tuntuvat, sillä saat autosi lähestulkoon etuovelle kun astut terminaalista ulos. Muussa tapauksessa joudut hakeutumaan toiseen terminaaliin mahdollisesti laukkuinesi päivinesi. Usein matkaavalle tai suurelle seurueelle monine laukkuineen tämä on tuntuva helpotus! (muutenkin olemme olleet Sixtiin tyytyväiset kokeiltuamme kaikkia vaihtoehtoja vuosien varrella). Kuten eräs mainoskin sanoo: Keskittäminen kannattaa :D

 

 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun