Ihana asiakkaani, kiva kun olet täällä :) Jos sinulle tulee kysyttävää, otahan minuun yhteyttä. Autan sinua enemmän kuin mielelläni! Katariina <3 p. 040 7203581

Suosittelemme...

La Petite Provence lahjoittaa satunnaisia summia puodin tuotosta kristilliseen hyväntekeväisyyteen - tai vaikkei puoti tuottaisikaan, tuemme joka tapauksessa rahallisesti kristillistä hyväntekeväisyyttä.

Tällä sivulla esittelemme ja suosittelemme erilaisia linkkejä ja avustuskohteita. Sinäkin voit ottaa osaa auttamiseen näillä tiedoilla, vaikket hankkisikaan mitään nyt puodistamme.  

Ensimmäinen listan suosituskohteemme on Marttyyrien ääni -toiminta. Katso miten helposti ja vähällä vaivalla voit auttaa hädässä olevia vainottuja ja lyötyjä kristittyjä eri puolilla maapalloa täältä. Tarinat ovat hurjia. Tämä on sellaista todellisuutta, josta ei tavallisessa mediassa kuule juurikaan. Kannattaa tutustua!

On hyvä antaa apua uskonsa vuoksi vainotuille kristityille ympäri maailmaa. Voit auttaa rukouksin, lahjoituksin ja joskus myös vetoomuksin.
Olen henkilökohtaisesti ollut kuulemassa erään järjestön puheenjohtajaa syksyllä 2011. Hän on pitkän linjan ihmisoikeus- ja uskonnonvapaustyöntekijä. Hänen puheenvuoroonsa sisältynyt tarina auttoi muuttamaan elämäni ja lopulta koko perheemme elämän. Kertomuksen ansiosta ymmärrykseni kristinuskosta syveni kertaheitolla.

Tositarina meni jotenkin näin (erittäin vapaasti, mutta totuuteen pyrkien, muististani!): Niukkuudessa elävä nainen eli lastensa kanssa alueella, jolla kristittyjä vainottiin. Miliisi saapui eräänä iltana paikalle, hajoitti naisen ja lasten asunnon, rikkoivat paikat. Tuhottuaan naisen omaisuuden he olivat lähdössä, kun nainen yllättäen pysäytti miehet sanoen, etteiväthän he voi lähteä yöhön ilman iltapalaa ja kutsui heidät ystävällisesti rikkinäiseen olohuoneeseensa iltateelle. Miehet taisivat pelkästä hämmästyksestä suostua ja istuutuivat juuri hajoittamaansa asuntoon, miten kykenivät. Nainen palveli heitä ystävällisesti ja syötti ja juotti heidät sillä mitä hänellä oli ja saattoi lempeästi matkaan.

Kaiken väkivallan ja tuhon jälkeen nainen antoi miehille anteeksi, rakasti pyyteettömästi ja kohteli heitä rakkaudellisesti. Jakoi juuri sellaista rakkautta, jota meidän hyvä Jumalamme meille tarjoaa.

Seuraavana päivänä toinen miehistä tuli takaisin pyytäen anteeksi käytöstään ja lupasi korjata kaiken tekemänsä tuhon. Heistä tuli ystävät ja uskonsisarukset. 
Kuullessani tämän tarinan olin mielestäni jo uskossa, mutta en ollut kunnolla oivaltanut, että se kaikki, mitä Jeesus opettaa on elettävissä ja ihan oikeasti tavoiteltavia asioita, myös käytännössä, ei vain kaukaisia ihanteita. Myös ne vaikeimmilta kuulostavat asiat.

Periaate on järkeenkäypä; kun kerran olet itse kaiken saanut Jumalalta anteeksi, eväisitkö itse anteeksisannon toiselta ihmiseltä! En tarinan kuultuani uskonut itse tällaiseen pystyväni. Hämmentyneenä pyörittelin tarinaa mielessäni, vähän kauhunsekaisinkin tuntein, että ei kai tällaista todellisuudessa meiltä vaadita. 

Muutama päivä tämän tarinan kuultuani sain yllätyksekseni kokea dramaattisuudessaan samankaltaisen tapahtuman omassa elämässäni ja niin todeksi eletty evankeliumi todisti voimansa Jumalan työkaluna. Henki muutti minua ja johdatti sellaisten hetkien yli Jumalan rakkautta jakaen, joista inhimillisesti ajatellen en olisi osannut ulos katkeroitumatta. Jumalallehan ei mikään ole mahdotonta. Jumala toimi kauttani ja antoi valtavat voimat kestää murskaavaa tuskaa, joka muuttui hetkessä rauhaksi, kiitollisuudeksi ja ylistykseksi. Niin kävi tässäkin tapauksessa, että toinen ihminen myös muuttui ja kääntyi peräti ateismista kristinuskoon. Aivan käsittämätöntä! Eikä minun tekosiani. 

Ihminen voi muuttua. Hänen elämänsä voi muuttua perinpohjaisesti kun hän suostuu Jumalan ohjaukseen. Jumala luo uutta! 

Minusta on oikein, että jaamme tätä todellista ilosanomaa, että Jumala on kanssamme ja rakastaa meitä pyyteettömästi, kaikille aina ja missä vain on mahdollista. Se voi kääntää katkeruuden, vihan ja epäuskon lohduksi, iloksi, kiitollisuudeksi ja uskoksi, epätoivoisissakin tilanteissa - unohtamatta asian iankaikkisuus-aspektia! Mitään tästä en tahtoisi keneltäkään evätä! Se olisi kauhean epäreilua. Siinä on nimittäin todellinen apu ja toivo, tässä maailmassa ja tulevassa. Se todistaa siitä, miten Jeesus Kristus on luotettava ja Luojamme, Jumala Kaikkivaltias on uskollinen meille. Seuraamisen arvoinen asia, jota tuo tarinankin nainen sai esimerkillään julistaa. 

Anteeksianto ja pyyteetön rakkaus, siinä kaksi avainta, joilla pääsimme myös omassa perheessämme vapaaksi tuhoavista kierteistä ja nyt jo maistamaan alkupaloja siitä, mitä on joskus tuleva! Luotamme Jeesukseen, vaikka kaikki tiet näyttäisivät nousevan pystyyn. Hän tietää. 

Eli tämä ehkä hieman sekavana alustuksena sille, miksi kristillinen hyväntekeväisyys ja miksi koen, että meidän tulee tukea anteeksiannon ja Jumalan rakkauden ilmenemistä mahdollisimman laajalti maailmassa. Tahdon antaa muille parasta, mitä tiedän, nyt ja tulevaisuudessa, iankaikkisuudessa! Sellainen avustustyö antaa yksilölle ja yhteisölle eväitä niin materiaalisessa kuin hengellisessäkin mielessä. Tällaista hengellisen ulottuvuuden huomioonottavaa avustustyötä voidaan tehdä vain, jos ja kun meillä on uskonvapaus. Monet kristilliset järjestöt työskentelevät tämän vapauden puolesta.  

Kiitos kun luit ja toivon, että osasin selittää asian jotakuinkin ymmärrettävästi ja että tästä olisi sinullekin apua ja iloa. Jos sinulle heräsi tästä kysymyksiä, mielelläni keskustelen näistäkin asioista, kysy vain rohkeasti millä välineellä tahansa tai esitä kysymyksesi ihan kasvotusten, jos vaikka käyt puodissa Turussa :)

Katariina


Huom. En ole millään lailla taloudellisesti sidoksissa näihin suosittelemiini tahoihin. Suosittelen niitä puhtaasta sydämestä. 

 

Linkkejä muutamiin muihin sivustoihin, joilta löydät lisää avustuskohteita ympäri maailman sekä minua paremmat asioiden selittäjät:

Sley - Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys 

Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys

Turun katulähetys on lähinnä vapaaehtoisvetoinen vaatimaton kristillinen operaatio kaikkein heikoimmassa asemassa olevien päihteiden käyttäjien hyväksi. Katulähetys jakaa ruokaa, Jumalan sanaa ja rukousta uskollisesti ympäri vuoden Turussa Läntinen pitkäkatu 8:ssa.

Voit tukea Katulähetyksen toimintaa ryhtymällä yhdistyksen jäseneksi, jolloin saat postitse jäsenlehden tai muuten vain lahjoittaa tahtomasi summa säännöllisesti tai kertaluontoisesti. 

Voit myös lahjoittaa vaatetta ja tavaraa suoraan jaettavaksi Katulähetyksen ruoanjakelun yhteydessä tarvitseville. 

Katulähetyksessä tarvitaan usein myös reippaita avustajia ruoanjaossa, nuorisotyössä yms., joten jos tunnet kutsumusta auttamistyöhön etkä vähästä hätkähdä, käypä tutustumassa toimintaan!
Takaisin alkuun