Bonjour, Tervetuloa Provencen keväisiin tunnelmiin! Otahan reippaasti yhteyttä kun sinulle tulee kysyttävää. Autan oikein mielelläni sinua <3 Lämpimin terveisin, Katariina

La Petite Provence - historiaa

 


La Petite Provence on saanut alkunsa vuonna 2012 rakkaudesta Ranskaan ja erityisesti Provenceen, sen hohtavankuumaan tuoksuvaan kesään, kivisiin pikkukylän kaikuviin kujiin, seurallisiin ihmisiin, arkipäivän kauneuteen, pikkupuoteihin, suurenmoiseen ranskalaiseen ammattiylpeyteen ja kotiseuturakkauteen, kirkonkellojen kutsuun pikkukylissä, oliivitarhoihin, laventelipeltoihin, Välimeren aaltoihin...haaveeseen siitä mitä voisi olla sekä mielikuvitusmatkaan siitä mitä on joskus voinut olla pienten kukkulakylien kivisillä kujilla kirkon ympärillä :) 

La Petite Provence sai alkunsa siitä ilosta jota sain kokea päästyäni hankalan elämänvaiheen aikana lepäämään Provencen eloisaan kyläelämään, huumaaviin tuoksuihin, juureviin makuihin ja sydäntäsärkevän kauniisiin maisemiin.

Sain monen vuoden haaveilun päätteeksi perustettua Provenceen mökkini eli oikeastaan kakkoskotini. Provencessa vietetty aika on ollut elämääni eheyttävää kaikkine ihanuuksineen sekä myös ryppyineen.

Aloitettuani elämän Provencessa, tuntui hyvin pian kutkuttavasti siltä, että noiden niin elähdyttävien tunnelmien tuominen pohjoiseen Suomeen olisi muitakin ilahduttavaa - ja koska lisäksi tuumin, että ihmisiä ilahduttavien ja kauniiden asioiden parissa työskentely saattaisi olla aika mukavaa, kävin tuumasta toimeen. 

Vuonna 2013 aloitin pienten provencelaisten artesaanivalmistajien kanssa yhteistyön myyden heidän kättensä töitä pienessä verkkokaupassani asiakkaideni kotien iloksi. Tovi tuon jälkeen puolivahingossa avasin työhuoneeni ovet Turun Puistokadulla satunnaisille kävijöille ja huomattuani miten kävijät ihastuivat, rohkaistuin avaamaan lopulta liikkeen Turun ydinkeskustaan Kristiinankadulle, jossa viihdyinkin joitain vuosia. Sen jälkeen toimin joitain vuosia Turun Puistokadulla osoitteessa: Puistokatu 8 ja nyt Pikku Provence toimii verkkokauppana ainoastaan. Varaston ja pakkaamon siirtyminen ostopalveluksi, vapautti minut nauttimaan Ranskasta entistäkin tiuhempaan ja  nykään teen töitä niin Suomesta kuin Ranskastakin. 

Olen toiminut suurimman osan puodin olemassaolon ajasta mitä syvimmän taloudellisen laman keskellä, koronankin läpi käyden ja olen kiitollinen siitä että olen saanut tuoda pikkuisia ilonkokemuksia puodin tunnelmien muodossa myös niille kävijöille jotka eivät ole voineet hankkia mitään puodista. On ollut suunnattoman ilahduttavaa nähdä kävijöiden virkistyneen pyörähdyksellään puodissa ja La Petite Provencen somekanavissa Instagramissa sekä Facebookin ja Pinterestin sivuilla.

Monen kanssa ollaan vietetty pitkätkin tovit puodissa tai puhelimessa, jutellen joko elämän kiemuroista, hengellisistä ja mikä on tietysti aivan ilmeistä; Provencesta ja Ranskasta :) Nyt on vuorossa La Petite Provencelle jo toinen lamakausi sekä heti perään korona-aika taklattavaksi, joka ei sekään ole aivan ohi. Oman elämäni kiemurat ovat maustaneet puodinpitoa kehitysvammaisen lapsen omaishoitajana, 24 vuoden avioliiton mittaisten ongelmien ja lopulta myös avioeron merkeissä. 

Vuosien varrella La Petite Provencen valikoima on laajentunut artesaanisaippuoista ja tuoksuista piensistustavaraan, tekstiileihin ja herkkuihinkin ja nykyään valikoima vaihtelee niin sesongeittain kuin vuosittainkin, muutamien ikisuosikkien pysyessä listoilla vuodesta toiseen. Muutamia huonekalujakin olen jo välittänyt. 

Säännöllisillä piipahduksilla Provenceen ylläpidän suhteita paikallisiin tuottajiin, opin yhä vain lisää niin kiehtovasta ranskalaisuudesta ja Provencesta sekä nuuhkin ilmapiiriä ja etsin jatkuvasti uutta ihanaa romantiikkaa ja ranskalaisuutta kaipaavien suomalaiskotien ja Ranskaa rakastavien iloksi.

Matkojeni antina tuon uutta ihanaa La Petite Provenceen teidän hypisteltäväksenne, päivitän vaihtelevalla aktiivisuudella blogia sekä Instagram-kuvavirtaa Provencen tunnelmista. Muutamia kuvia ja tunnelmia ilmestyy toisinaan myös La Petite Provencen Facebook-sivuillekin. 

Nykyään saan kaiken tämän lisäksi iloita myös tuotekehittely-yhteistyöstä ammattilaisten kanssa, auttaa naisia ratkaisukeskeisenä valmentajana ja majoittaa teitä ihania pieneen talooni pikkuruisen provencelaisen kylän vuorenrinteessä Ranskassa. Rakastan kaikkia näitä mahdollisuuksiani palvella teitä <3

Toivottavasti nautit pikkupuodistani ja sen ranskalaistunnelmista! Tulehan juttusille! 

Iloisin terveisin, 

Katariina <3

Kysyttävää? Soita minulle p. 040 7203581 / Katariina

 Katariina | La Petite Provence

 

 

Takaisin alkuun