Bonjour, Tervetuloa Provencen keväisiin tunnelmiin! Otahan reippaasti yhteyttä kun sinulle tulee kysyttävää. Autan oikein mielelläni sinua <3 Lämpimin terveisin, Katariina

Angelina

Talo Provencessa, Mas Angelina

Ranskassa on tapana nimetä talot. Niinpä uudella kotitalollammekin on nimi jo meitä edeltävien asukkaiden ajalta. Nimi "Mas Angelina" koristaa sisääntuloportin pylvästä. Toki voisimme nimen vaihtaa miksi ikinä tahtoisimme, mutta emme tahdo kajota nimeen. Hyvistä syistä, ajattelemme. 

Mas Angelina tarkoittaa: Angelina-niminen maalaistalo (mas = perinteinen maalaistalo etelä-Ranskassa). Angelinahan viittaa sitten taas enkeleihin ja enkelimäisyyteen ja enkelit puolestaan taas ovat Herran Jumalan sanansaattajia tai apulaisia, tekevät siis sitä, mitä Jumala käskee tehtäväksi. 

Edelliselle talolle annoimme itse nimen. Päädyimme nimeen niin miehen kuin tyttäremmekin saatua kumpikin erikseen ja toisistaan tietämättään hengessään varmuuden siitä, että nimen tulisi olla Emmanuel. Emmanuel on hepreaa ja merkitsee "Jumala (on) kanssamme" ja se on laajalti ymmärretty Jeesuksen Kristuksen, messiaan, arvonimeksi perustuen Vanhan Testamentin messias-ennustuksiin jotka Jeesuksessa täyttyivät. Jeesuksessa siis nimensä mukaisesti Jumala on kanssamme. Merkitykselliseksi kokemamme nimi, Emmanuel, seisoi ovessamme seitsemisen vuotta.

Nyt ihastuimme uuden talomme kauniiseen enkelimäiseen nimeen ja päätimme - ilman mitään erityistä dramatiikkaa, mutta itsestään selvästi, pitää nimen ennallaan.

Sallinette pienen sivujuonteen tärkeän asian tiimoilta: En ole Raamatun ulkopuolisen enkeliromantiikan faneja. Oikeastaan tosiasiassa: aivan päinvastoin. Vierastan Raamatulle vieraita merkityksiä joita enkeleihin liitetään. Suurin osa niistä johtaa ihmisiä harhaan eli pois Jumalasta. (Kysy minulta lisää, jos mielipiteeni jää sinua vaivaamaan. Puhun näistä Jumalaan ja sanaansa liittyvistä asioista enemmän kuin mielelläni jos joku haluaa kuulla - vielä mieluummin kuin mitä puhun Ranskasta!- ja se on paljon se :D) 

Eli - asiaan - meistä tämä oli yksinkertaisesti kaunis, taivaallisista muistuttava nimi. Taivasviittaukset ovat aina tervetulleita! Vaikka jo tuo olisi ollut aivan riittävästi syytä pitää nimi ennallaan, lisäksi nimi muistutti meitä ja erityisesti miestä superkauniista lempikahvilastamme Pariisissa josta meillä on suloisia muistoja. Myös kahvilan nimi on Angelina!

Eikä siinäkään vielä kaikki!

Kun olimme jo allekirjoittaneet kauppakirjat uudesta talostamme, mies muisti aivan lopuksi kysäistä myyjiltä, edesmenneiden talonomistajien jälkeläisiltä, mistä talo kauniin nimensä oli mahtanut saada. 

Talolla kerrottiin olleen tämä nimi jo taloa ostettaessa. Ymmärtääksemme talo rakennettiin ja nimettiin, sitten myytiin, ilman että siinä olisi kukaan ennen meitä edeltäviä asukkaita vielä asunut. Ensimmäiset omistajat päättivät pitää talolle jo annetun nimen. Nimi olikin heistä erityisen osuva, sillä nimi muistutti talon isäntää omasta rakkaasta sisarestaan, Angelinasta!

Angelinasta olikin suloista heistä saada "muisto", sillä Angelina oli aikanaan harmistunut Ranskaan ja muuttanut nunnaksi Chileen, vannoen ettei ikinä enää palaisi Ranskaan! Niin hän myös lähti maasta - eikä koskaan palannut. 

Angelinalla oli eräs erittäin harras toive: että hänen veljensä, eli talon omistaja, tulisi uskoon ja kääntyisi kristityksi. Niinhän, kuulkaas, veljestä tuli kuin tulikin uskova elämänsä aikana. Angelinaa hän ei enää kuitenkaan suureksi surukseen nähnyt, mutta talo kantaa Angelinan nimeä!

Meistä tämä oli suurenmoisen kaunis historia! Nimi on näin meillekin entistäkin rakkaampi ja siunaan Angelinan muistoa, hänen veljensä muistoa ja sukulaisia jotka tämän tarinan meidän kanssamme niin auliisti jakoivat. On koskettavaa saada olla osa tätä ketjua, joka muistaa Angelinaa, joka omistautui uskolle koko elämällään ja joka varmasti rukoili sinnikkäästi veljensä puolesta - eikä ilmeisestikään turhaan <3 

Toivon, että Angelina sai elää elämänsä toiveidensa mukaan nunnana rukouksessa ja Herran omana ilman huolta suvustaan, sillä sukuhan oli ja on Herran kädessä ja Herra ei ole kitsas auttamaan eikä apuaan viivyttele. - kunpa itsekin sen muistaisi aina omalle kohdalleen.

Mas Angelina seisoo korkealla, ylärinteessä, toisinaan jopa pilven sisällä. Sieltä alas katsellessa tuntuu kyllä ihan oikeastikin, kuin katsoisi pilvistä alas maahan. Näköala on laaja ja kantaa kirkkaalla kelillä kauas Välimerelle saakka.

Täällä korkealla vuorenrinteellä Mas Anglinassa ollaan tosiaan vähän irrallaan siitä hyörinästä, mitä kauempana maisemassa niin pienet ihmiset puuhaavat :) 

Talo Provencessa, maisema Välimerelle
Meillä on kaikilla todennäköisesti joitain edesmenneitä sukulaisia, jotka ovat meidän puolestamme rukoilleet. Se rukous kantaa. Katso elämääsi ja näe miten Kristuksen rakkaus edesmenneissä ulottuu myös sinun elämääsi. Ne voivat olla näennäisen pieniä juttuja, mutta niistä kasvaa suuria kun huomaat ja kiität Luojaa avustaan. 

Siunauttua loppukesää kaikille - jos tällaista tekstiä jaksoitte näin pitkälle lukea :D Mutta siunausta muillekin, vaikkette nyt tätä jaksaisikaan. Rukoilen puolestanne - jos vaikka niitä esirukoilijoita ei olisi ollutkaan. 

Lämpöisin timjamintuoksuisin provencelaisterveisin,

Katariina <3

 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun