Bonjour, Huomio rakkaat asiakkaat, varasto käy pienellä kesäreissulla: tilaukset jotka saapuvat 3.-11.6. postitetaan 12.6. lähtien! Otahan reippaasti yhteyttä kun sinulle tulee kysyttävää. Autan oikein mielelläni sinua <3 Lämpimin terveisin, Katariina

Joulu Provencen auringon alla, savun tuoksussa

La Petite Provence Provencessa blogi

Kylläpäs olikin lämmin joulu tänä vuonna täällä Provencessa ja Ranskan Rivieralla!

Parhaimpina päivinä saimme nauttia kevyen talvitakin läpi porottavasta auringosta peräti 18 asteen lämmöissä. Hikihän siinä tuli, joten paitahihasillamme ollaan istuttu ulkona syömässä tai kahvittelemassa ihan päivittäin, niin kotipihassa kuin ravintoloissakin.  

Aurinkoa on riittänyt aivan joka päivälle, vaikka joulunpyhien jälkeen ilmat hieman viilenivätkin tuonne 9-15 asteeseen. 

Alueelle tyypilliseen tapaan vieno savun tuoksu on kietonut meidät talviseen tuoksuunsa niin kotipihalla kuin autoajeluillakin. Siihen olemme näinä seitsemänä vuotenamme täällä jo tottuneet ja peräti tuoksusta pidämmekin. Talvisin täällä poltetaan puutarhajätteitä oikein urakalla. Poltetaan, vaikka uusi laki kieltää kaiken muun roskan polton, paitsi oliivipuun leikkeiden. En voi uskoa, että oliivipuusilppua riittäisi koko talveksi pihalla poltettavaksi! Viranomaiset selvästi kuitenkin hyväksyvät asianlaidan tai eivät jaksa aktiivisesti valvoa näitä maisemassa kohoavia kymmeniä savupatsaita. 

Toki itse olemme polttaneet tulta myös vihdoin rakkaassa kotitakassa, josta savun tuoksu leviää vähän turhankin voimakkaasti makuuhuoneeseemme. Syy tähän lienee oivallisella "suunnittelulla" eli makkarimme ilmanvaihtohormi sijaitsee aivan savupiipun naapurissa. Outo juttu. Takka on kuitenkin ihana ja siellä palaa nyt kesällä kaadettujen puiden oksastoa. 

Saimme siis vihdoin viettää joulua aidon takkatulen ääressä tunnelmoiden, joka on ollut pitkäaikainen unelmani! Olen tästä kokemuksesta hyvin kiitollinen. Paljon muuta en osaisi kaivatakaan. Eikä sekään ole lopulta niin tärkeätä :D 

Suloista kotipesän lämpöä kaikille välipäiviin!

Katariina <3

 

 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun