Bonjour, Huomio rakkaat asiakkaat, varasto käy pienellä kesäreissulla: tilaukset jotka saapuvat 3.-11.6. postitetaan 12.6. lähtien! Otahan reippaasti yhteyttä kun sinulle tulee kysyttävää. Autan oikein mielelläni sinua <3 Lämpimin terveisin, Katariina

Kevät on alkanut Provencessa!

Talvi on näillä Rivieran takamaaston Esi-Alpeilla ihanan lyhyt

Mimosakimppu Provencessa Alpes Maritimes kevät 2023 La Petite Provence

Käytännössä joulu-tammikuu eletään täällä Provencessa vähän viileämmissä säissä. Silloin meilläpäin saattaa lämpötila pudota kylmimpinä öinä jopa pariin pakkasasteeseen. Auringon noustua tilanne kyllä vikkelään korjaantuu ja päivisin auringossa pystyy syömään ulkona ympäri vuoden, jopa ilman takkiakin. Sellainen 9-14 astetta on aika yleinen talvilämpötila päivisin. 

Helmikuu, kun alkoi, auringon valo muuttui lämpimämmäksi ja se alkoi jo hehkua lämmintä lupausta kesästä. Vaikka talvi kestikin vain tovin, tuntuu tämä kevään valo aina yhtä helpottavalta, jopa täällä etelässä. Tunne on aina yhtä elähdyttävä, kun oivaltaa, että talvi on takana päin ja edessä aukeaa pitkä ihana kevätkausi valmistelemassa meitä helpompaan eloon ja luontoa kesän kukoistukseen. 

Tällä hetkellä Alpes Maritimesin metsissä kukkii uskomaton, täysin keltainen, mimosapuu, jonka satumainen pörröinen kukinto loistaa kevään lämmittävää valoa. Osa vuorenrinteistä vuorotellen hetkeksi täysin keltaisiksi ja keltainen upeus kulkee kuin aalto rinteeltä toiselle, sen myötä, millä rinteellä mimosa ehtii kukintoon milloinkin. 

Ranskassa luonnonkasvien kerääminen on kiellettyä. Kunnioitan sitä, joten keväiset mimosat on ostettava kaupasta, vaikka niin houkuttelisi lähteä autolla ihanaa kimppua metsästämään tuolta vastapäisen kukkulan rinteeltä :D 

Kuvan mimosakimppu on tallennettu tutusta ravintolasta Tourettesin kylän raikkaassa kevätauringossa. 

Kaunista kevään alkua kaikille! Valo on jo muuttunut niin pohjoisessa kuin etelässäkin, ihanaa <3 

Lämpöisin aurinkoterveisin, 

Katariina 

PS. jos joskus innostut lähtemään tänne vuorenrinteelle pariksi päiväksi, vaikka Nizzanlomasi yhteydessä, otahan yhteyttä minuun. Provencelaistaloni Mas Angelina ottaa silloin tällöin omatoimisia B&B-vieraita vastaan vaatimattomissa puitteissaan, mutta upein näköaloin <3  p. 040 7203581 ja elokuusta alkaen talo on tarjolla myös viikkovuokralle rauhallisille vieraille, jotka viihtyvät vuorenrinteellä ja autoillen ympäristössä. Kerron tästä lisää pian täällä blogissani. 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun