Bonjour, Tervetuloa Provencen keväisiin tunnelmiin! Otahan reippaasti yhteyttä kun sinulle tulee kysyttävää. Autan oikein mielelläni sinua <3 Lämpimin terveisin, Katariina

Muutoksia matkasuunnitelmiin ja pohdintaa aarteista

Avoin ikkuna blog La Petite Provence

 

Pääsiäistä oli tarkoitus jälleen tänä vuonna viettää ihanassa Provencen keväässä. 

Kuten niin monen muunkin, myös meidän pääsiäissuunnitelmamme ajautuivat kareille koronaviruksen leviämisen johdosta. Lufthansa, luottofirmamme lentojen suhteen, tarjosi veloituksetta mahdollisuutta siirtää lentojen ajankohtaa joulukuun loppuun saakka. Tämä oli hyvä asia tässä muuten niin harmillisessa tilanteessa. Siirsimmekin lennot sitten kenen minnekin, mutta jokaiselle pääsiäisvieraallemme löytyi sopiva ajankohta yrittää matkaa Provenceen uudelleen. 

Olen niin ollut kiitollinen siitä, että keksin ryhtyä oliivipuidemme leikkuuseen jo hiihtolomalla, vaikkein ollut sitä vielä suunnitellut silloin tekeväni! Huh, nyt rajojen sulkeuduttua, olisi leikkuu jäänyt kokonaan suorittamatta jos olisimme tähän pääsiäiseen odottaneet! Jotain toki jäi tekemättä ja leikkuu tuli varmasti erittäin amatöörimäisesti suoritettua, mutta mitä siitä, tein parhaani ja suurimmat rönsyt tuli karsittua ainakin. 

Välillä - vastoin tervetta järkeä - miehen kanssa täällä maalailemme haavekuvia siitä, millaista olisi ollut elää karanteenissa ranskankodissamme. Loputon meditatiivinen puutarhanhoito, suuremmat helpot remonttipuuhat, etelän aurinko, paikkojen puunaus ennennäkemättömällä tarkkuudella ja varhaisen kevään etenemisen tarkkailu olisivat kyllä kieltämättä houkutelleet - ei olisi siis tekemisestä tullut sielläkään puutetta. 

Onneksi on kevät! Aurinko piristää ja lämmittää jo täällä Pohjolassakin <3 Suomenkotimmekin kaipaa huomiota, olemmehan aina vain pakanneet laukkumme joka lomaksi ja jättäneet sen ressukan huomiotta jo vuosien ajan! Nyt vietän laatuaikaa sen kanssa <3, hoivaan ja hellin, puunaan ja suunnittelen virkistäviä muutoksia - minkä kotikoululta ja työnteolta ehdin :D

Tässä vielä sitaatti ihanasta ja viisaasta kirjasta Pikku Prinssi,
Antoine Saint-Exupéry:

“People where you live, the little prince said, grow five thousand roses in one garden... Yet they don't find what they're looking for... And yet what they're looking for could be found in a single rose.”

"Ihmiset, siellä missä sinä asut, pikku prinssi sanoi, kasvattavat viisi tuhatta ruusua yhdessä puutarhassa... Ja kuitenkaan he eivät löydä sitä, mitä etsivät... Ja kuitenkin se, mitä he etsivät voisi olla löydettävissä yhdestä ruususta." (vapaa käännös by minä)

Eli, nyt, kuten aina, ympärillämme on nytkin kaikki aarteet, jos vain tahdomme ne nähdä. Katseen kohdistaminen lähelle, ajatus ja mieli mukana, tuo ne Sinulle syliin <3 (Etsimäsi aarre ei ole määrissä, ei muualla, ei tulevaisuudessa, vaan tässä. Kaikki kauneus on sinun ulottuvillasi siinä missä vain oletkin, rakas ystävä :*)

Voikaa hyvin ja katsokaa lähelle. Kaikki aikanaan, nyt ollaan tässä kohtaa, näiden aarteiden äärellä. 

Lämpimin ja aurinkoisin ajatuksin, pidetään toisistamme huolta!


Katariina

 

 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun