Bonjour, Syyslomalla varastomme käväisee lataamassa akkuja, joten 15.-20.10. välisenä aikana saapuneet tilaukset postitetaan heti 22.10. maanantaista lähtien <3 Toivottavasti tämä ei aiheuta teille kohtuutonta viivästystä! Jos sinulle tulee kysyttävää tästä tai muusta puotiimme liittyvästä, soittelehan minulle p. 040 7203581 / Katariina <3

Etelä-Ranskan luomuoliivisato on kauttaaltaan kärpästen syömää - meillä myös

Kotimme Provencessa

Näin me siis "vapauduimme" kärpästen ansiosta ensimmäisen syksyn oliivisadonkorjuusta! Positive thinking :)

Kaikki oliivit, joita ei oltu ruiskutettu myrkyin, ovat kärpäsen tuhoamia tänä syksynä kautta etelä-Ranskan. Aikamoinen pettymys monelle puutarhurille. 

Kun syyslomalla saavuimme talolle ja näimme surkean näköiset oliivipuun hedelmät, luulimme oitis, että olemme itse omilla toimillamme (tai toimimattomuudellamme) onnistuneet hassaamaan ensimmäisen oliivisatomme. Tuhon laajuus ja totuus paljastui kuitenkin heti seuraavana päivänä nähdessämme oliivitarhastaan ilmeisen hyvää huolta pitävän naapurimme sadon; surullisen laikukkaat oliivit putoilivat myös heidän oliivitarhassaan ennen aikojaan ja ruman ruttuisina syksyiseen maaperäään. 

Syksy on ollut meille erinäisistä syistä varsin raskas ja samalla työntäyteinen, joten taisi tulla tämä vapautus sadonkorjuusta meille kuitenkin nyt oikeaan aikaan - jos sen jostain syystä piti tulla. 

Syyslomalla keskityimme sitten oliivitarhailun sijaan nuorten vieraidemme tutustuttamiseen seutuun. Tytöillä oli kumppaninsa mukana ensimmäistä kertaa ranskanreissulla ja olihan se hurjan hauskaa esitellä jälleen paikkoja ensikertalaisille. Kauniista ja ihanasta esiteltävästähän Provencessa ja Rivieralla ei tule pulaa. 

Kaiken ympäriinsä ajelun ja herkkuruokailun lisäksi pulikoimme kesän viimeiset uinnit, lämmittelimme takkatulen loimussa ja kävimme kannustamassa Nizzan jalkapallojoukkuetta sinänsä toivottoman tuntuista vastustajaa, Paris Saint-Germainia vastaan. Tappiohan siitä kotijoukkueelle tuli, mutta ehkä kaikista kannustuskaulahuiveista, olutmukeista, liehuttamistamme lipuista ja huudoista oli nizzalaisille kuitenkin lohtua <3 

Ainiin, Anna-rassu astui sadeaamuna terassillemme sadetta pakoon jääneen valtavan herhiläisen päälle sillä seurauksella, että jalka oli kelvoton kapine lähes viikon piston jälkeen! Antibioottikuurikin siitä seurasi sitten saavuttuamme jälleen kotimaahan. 

Ei muuta kuin joulua kohti! 

Kauniita syystalvisia päiviä kaikille <3

Katariina

 


Tästä voit lähettää meille viestisi :)

Huomio, kommentit hyväksytetään ennen niiden julkaisemista

Takaisin alkuun