Bonjour! Tervetuloa pikku-Provencen lempeisiin tunnelmiin <3 Soitahan minulle, jos Sinulle tulee kysyttävää. Olen mielelläni Sinulle avuksi! p. 040 7203581 / Katariina

Pikkujouluresepti joulutunnelman kohotukseen!

 

Vin Chaud kuuma mausteviini Provencesta glögin sijaan


Tässä joulunodotukseen ja tummien talvi-iltojen tunnelmointiin meidän provencelainen kestosuosikkimme:

Vin Chaud - kuuma provencelainen talviviini

Cote du Rhone -punaviiniä pullollinen

Kanelitanko
Kokonaisia neilikoita, 3-5
4-5 Kardemumman siemenkotaa tai 1/4 tl jauhettua kardemummaa
Ripaus inkivääriä
1-3 Tähtianista
(Joko kaikkia näistä tai joitain:)
Kuivattua appelsiininkuorta pätkä
Luomuappelsiinia kuorineen, paloina
Loraus aitoa appelsiinituoremehua 
Maustepippureita
Sokeria, raakaruokosokeria tai tavallista, maun mukaan

Kaada viini kattilaan, heitä mausteet ja hedelmät mukaan, anna kuumentua matalalla lämmöllä, mutta älä keitä. Hauduta lämmöllä keittämättä 10-20 min tilanteesta riippuen ja maista välillä, lisää sokeria ja maista. Lisää sokeria jälleen ja maista. Kannattaa maistaa jo ensimmäisten 10 min jälkeen. 

 
Ennen tarjoilua poista kaikki irtomausteet. Ranskassa hedelmänpalat ovat usein mukana vielä viiniä tarjoiltaessakin. Makuasia, ne voi poistaa tai jättää :)

Viinin tulisi olla suussa ihanasti mausteista hehkuvaa, hieman jälkihehkuista ja sellaista, että makeus ei tule ensimmäisenä mieleen kun viiniä maistaa. Kitkeryys tai liika happamuuskaan ei toisaalta myöskään ole tavoitteena. Lisää rohkeasti lisää sokeria jos maku ei miellytä - sitä saattaa mennä yllättävän paljonkin ilman että maku muuttuu sokeriseksi! 

 
Tämä kuuma mausteviini sopii erityisen hyvin esim. mausteisten ja tulisten pikkupiirakoiden kanssa nautittavaksi. Meillä vakiokaverina Vin Chaudille on aasialaiset Porc Piquante -samosat, pienet kolmion muotoiset piiraat joissa täytteenä hieman tulista ja kivasti mausteista porsaanjauhelihaa. 

Ihanaa, leppoisan lämpöistä ja tuoksuvaa joulunodotusta kaikille!

<3 Katariina

 

 

Takaisin alkuun